METAFIZICA CHINEZA

cer-om-pamant

NOROC SI DESTIN

Stiati ca exista trei tipuri de noroc? Pentru mine a fost un moment de fascinatie si intelegere simpla a vietii, cand mi s-a spus  acest fapt.  Personal, mi-a adus multa liniste si impacare cu viata. Metafizica Chineza,   stiinta care mi-a fermecat mintea si sufletul acum peste 30 de ani, mi-a dat aceasta cunoastere. Este motivul pentru care vreau sa o impartasesc celor care au disponibilitatea si deschiderea sa citeasca acest blog.

Se vorbeste de NOROCUL CERULUI, NOROCUL PAMANTULUI si  NOROCUL OMULUI.  Trinitatea Cosmica este alcatuita din aceste feluri de noroc, fiecare dintre aceste “norocuri”avand o pondere egala – 33,(3)%.

NOROCUL CERULUI este acea  parte de noroc pe care nu o putem schimba cum zice o vorba romanesca “ne face singuri norocul”. Este dincolo de puterea noastra de control, contazicand americanismele de tipul “Tu poti orice, tu poti face orice, tu poti schimba orice!”. Vorbim aici de momentul si locul in care ne-am nascut, de momentul mortii, de tiplogia constitutionala  pe care o avem sau alte aspecte  karmice care ni se “dau”. Am  fost furioasa si revoltata pe divinitate pentru  conditiile in care am venit pe acesta lume si de ofertele pe care viata mi le-a facut. Nu pot spune ca mi-a trecut definitv – mai am izbucniri de furie – insa acum sunt mult mai linistita si impacata cu mine si cu viata, iar acele “furii” sunt mult mai rare si de foarte scurta durata.

NOROCUL PAMANTULUI  reprezinta totalitea factorilor de mediu si modalitatea in care acestia ne influenteaza: tara, orasul, casa in care locuim, colectivul in care muncim, prietenii pe care ii avem etc. De multe ori ramanem in relatii disfunctionale care ne secatuiesc de resurse sau locuim in case care nu ne plac, sau nu schibam un loc de un loc de munca pe care il uram de frica facturilor si a necesitatilor din plan material. Aceste aspecte de viata sunt la indemana noastra si le putem schimba oricand. Aici am actionat cu multi ani in urma, schimband cerc de prieteni, divortand, plecand din casa in care locuiam, decizand ca nu vreau niciodata sa fiu angajata a cuiva pentru ca nu-mi plac sefii. Cu alte cuvinte am luat controlul vietii mele, dandu-i directia pe care o doream  eu.

Ultimul dar nu cel din urma NOROCUL OMULUI,  reprezinta acea parte activa si proactiva, componenta Yang, puternic actionala a a Trinitatii Cosmice. Este vorba de personalitatea si caracterul nostru, de calitatile si defectele cu care suntem inzestrati. Aici suntem in control. Aici putem lucra si schimba la modul real faptele si actiunile noastre. Putem lua fraiele in mana si duce viata noastra acolo unde visam. Daca sunt nehotarata si instabila, fac tot ce pot sa devin un om care se decide repede si este ferm in alegerile sale. In momentul in care am putut accepta ca sunt o persoana comoda si lenesa, am putut obtine beneficii din acest fapt! Am inteles ca scurtaturile, de foarte  multe ori, sunt de folos si multe persoane cauta asa ceva.

O veste minunata! Aproape 70% din destinul nostru sta in puterea noastra de a fi creat. Luati-va viata in maini si treceti la treaba!

De curand am auzit o vorba ca mi-a dat mult de gandit! “Fiecare creste si schimba in ritmul sau personal, dar nu uitati! NU SUNTEM NEMURITORI!”  Adrian Paul este un actor simpatic, dar “Nemuritorul”este doar un film.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s