Povestea ta a inceput de mult – MARK WOLYNN

Cum sa vindeci traumele familiale 

„Forta vitala curge liber catre noi din parintii nostrii. Noi nu trebuie sa facem nimic. Singura noastra sarcina este doar sa o primim. Imagineaza-ti forta vitala ca si cum ar fi cablul principal de alimentare cu curent electric din locuinta ta. Nu conteaza cat de bine ne cablam casa, daca conexiunea la cablul principal este compromisa, alimentarea va fi afectata.

 

Cablul principal poate fi afectat de patru mari teme inconstiente:
1. Am fuzionat cu un parinte
2. Am respinsa un parinte
3. Am suferit o rupture a legaturii primare cu mama
4. Ne-am identificat cu un alt membru al sistemului nostru familial, altul decat parintii nostrii

Deconectarea de mama sau de tatal nostru sta la baza a trei dintre cele patru teme inconstiente si este primul loc in care sa cautam cand dam de necaz.
Exista si alte intreruperi ale fortei vitale care ne pot impiedica sa traim impliniti, dar aceste intreruperi nu sunt intotdeuna inconstiente si este primul loc in care trebuie sa cuatam cand dam de necaz. O astfel de intrerupere apare atunci cand traim o trauma personala. Un alt tip de intrerupere apare atunci cand ne simtim vinovati pentru ceva ce am facut sau pentru o nelegiuire pe care am comis-o. Poate ca am luat o decizie care a ranit pe cineva sau am parasit o relatie intr-un mod brutal, ori am luat viata cuiva. Vinovatia ne poate ingheta forta vitala intr-o infinitate de moduri. „