Convingerea ca vom reusi
Majoritatea oamenilor nu controlează conștient stările pe care le au. Se trezesc fie prost dispuși, fie plini de energie. Atunci când au o stare bună, totul li se pare frumos și viața merită trăită. În schimb, în stările proaste, totul pare împotriva lor.
Diferenta între cei care reușesc și cei care nu reușesc constă în eficiența cu care își administrează stările și în atitudinea lor față de eșec. Nimeni nu are succes constant, dar există oameni care pot să-și inducă stări productive oricând este necesar, ridicându-se la nivelul cerut de fiecare situație.
Oamenii își doresc schimbarea stării: să fie veseli, fericiți, în centrul atenției. În același timp, luptă să scape de stări precum frustrarea sau plictiseala. Acțiunile umane sunt guvernate de două mari motivații: căutarea plăcerii și evitarea suferinței.
În căutarea plăcerii sau evitarea suferinței, mulți apelează la televizor, droguri, mâncare sau chiar întâlniri cu prietenii. Însă, toate acestea oferă doar o rezolvare temporară. Când efectul lor trece, oamenii revin la starea lor inițială, poate chiar mai intensă.
De ce recurg oamenii la droguri sau mâncat în exces? Pentru starea de bine pe care o simt atunci, neștiind o altă modalitate de a obține acea stare.
Cei care au atins echilibrul sunt maeștri în a intra în stările cele mai productive. Este esențial să înțelegeți că starea voastră are o putere uimitoare și voi sunteți cei care o puteți controla. Mintea voastră poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare dușman, în funcție de cum o hrăniți.
Un factor esențial este convingerea că putem reuși. De noi depinde dacă reușim sau nu să facem ceea ce ne dorim. Vestea bună este că putem!
Image by Gerd Altmann from Pixabay